Ξεκινώντας να δημιουργείτε backlinks για την ιστοσελίδα σας, στην αρχή θα σας φανεί αρκετά δύσκολο και με δεδομένο πως αυτά που ουσιαστικά μετράνε είναι τα links από σελίδες με υψηλό pagerank και σχετικές με το θέμα της ιστοσελίδας σας. Δε θα πρέπει μόνο να σας απασχολεί ο αριθμών των links αλλά και η ποιότητά τους!

Πολλοί βρίσκουν αυτή την διαδικάσια χρονοβόρα και ασύμφορη σε σχέση με τον χρόνο που θα ξοδεύαν για να χτίσουν links οπότε εμπειστεύονται αυτή την δουλεία σε επαγγελματίες αγοράζοντας κάποιο πακέτο SEO. Μερικοί θέλουν να το δοκιμάσουν για να αποφύγουν κάποια έξοδα και να δουν κατά πόσο μπορούν να χτίζουν λίνκς για την ιστοσελίδα τους μόνοι τους και στην συνέχεια να κρίνουν αν θα συνεχίσουν να το κάνουν ή αν θα καταφύγουν και αυτοί στην λύση της αγοράς κάποιου πακέτου SEO.

Εδώ σας παρουσιάζω συνοπτικά μερικούς απλούς, εύκολους και δωρεάν τρόπους για να δημιουργήσετε συνδέσμους (backlinks) προς την ιστοσελίδα σας (θα ακολουθήσουν posts που θα περιγράφουν αναλύτικα την κάθε μέθοδο, στο μέλλον).

Αποφύγετε το spam

Φυσικά όλα αυτά αποτελούν τρόπους για να κερδίσετε μερικά links αλλά θα πρέπει πάντα να αποφεύγετε το spamming και να προσπαθείτε να είστε δημιουργικοί και χρήσιμοι και πάντα με σεβασμό στην σελίδα που θα φιλοξενήσει τους συνδέσμους σας. Μην κάνετε ποτέ άχρηστα σχόλια ή posts, μη δίνετε ποτέ συνδέσμους προς το site σας αν δεν έχουν άμεση σχέση με το περιέχομενο και μάθετε πάντα να σέβεστε τους ιδιοκτήτες άλλων σελίδων για να σας σεβαστούν και αυτοί.

1. Υπογραφές σε φόρουμ

Αυτός είναι ένας από τους πιο γνωστούς και αποδοτικούς τρόπους για να δημιουργήσετε backlinks για την ιστοσελίδα σας. Εκτός από την αύξηση κίνησης που μπορεί να προσφέρουν τα λινκς σε υπογραφές σε φόρουμς θα αυξήσουν σημαντικά και το SEO σας. Δεν έχετε παρά να εγγραφείτε σε διάφορα φόρουμ και να προσθέσετε το url μαζί με ένα καλό anchor text στην υπογραφή του λογαριασμού σας και ξεκινήσετε να ποστάρετε. Να θυμάστε πως τα ποστς σας πρέπει να είναι χρήσιμα και έξυπνα και σε καμία περίπτωση να μη μοιάζουν με τα κοινά “spam” ποστς. Συζητήστε με τους υπόλοιπους χρήστες, βοηθήστε τους και αυτό σίγουρα θα σας ανταμείψει.

2. Κατάλογοι ιστοσελίδων

Οι κατάλογοι ιστοσελίδων είναι ακόμη και σήμερα ένας εύκολος και αποδοτικός τρόπος να δημιουργήσετε συνδέσμους προς την ιστοσελίδα σας. Συνήθως τα site directories έχουν υψηλό pagerank και σας δίνουν την δυνατότητα να προσθέσετε backlinks με τα anchor text της επιλογής σας. Οπότε… εκμεταλλευτείτε τα!

3. Σχόλια σε blogs

Ένας επίσης πολύ γνωστός (και παρεξηγημένος) τρόπος για την δημιουργία backlinks. Εδώ χρειάζεται πολύ προσοχή! Πρέπει πάντα τα σχόλια σας να είναι ποιοτικά και σχετικά με το θέμα του άρθρου ώστε να μη τα σβήσουν οι webmasters. Διαβάστε προσεκτικά το άρθρο που θέλετε να σχολιάσετε, παρακολουθήστε την συζήτηση μέσω των σχολίων που πιθανόν να υπάρχει ήδη και γράψτε το δικό σας σχόλιο. Καλό είναι να εντοπίσετε do-follow blog όπως το παρόν blog που διαβάζετε (moserlx.com). Πάντα να διαβάζετε την Πολιτική δημοσίευσης σχολίων (αν υπάρχει φυσικά).

4. Article Marketing

Γράψτε άρθρα σε διάφορα article directories και προσθέστε links για την ιστοσελίδα σας. Υπάρχουν πάρα πολλά article directories και τα περισσότερα από αυτά είναι δωρεάν, όπως τα articlesbase.com, ezinearticles.com και άλλα πολλά.

5. Γράψτε άρθρα για άλλα blogs

Υπάρχουν πάρα πολλά blogs που επιτρέπουν στους αναγνώστες να στείλουν ένα δικό τους άρθρο και να δημοσιευτεί. Εκεί σας δίνεται η δυνατότητα να προσθέσετε συνδέσμους προς την δική σας ιστοσελίδα σας σαν ανταμοιβή για το άρθρο που γράψατε.

6. Σελίδες ανταλλαγής συνδέσμων (Link Echange sites)

Εδώ θα χρειαστεί αρκετή αναζήτηση ώστε να εντοπίσετε σοβαρές και ποιοτικές σελίδες που προσφέρουν υπηρεσίες ανταλλαγής συνδέσμων. Αν τα καταφέρετε τότε αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ανταλλάξετε λινκς με ιστοσελίδες που είναι σχετικές με το θέμα της δικής σας.

7. Youtube

Το γνωστό σε όλους μας youtube είναι ένα εξαιρετικό site για να δημιουργήσετε links για το site σας. Δημιουργήστε διάφορα βίντεο και προσθέστε το link της ιστοσελίδας σας στην περιγραφή του βίντεο, καλώντας τους χρήστες να την επισκεφτούν για να βρουν περισσότερες πληροφορίες. Φυσικά αυτή η μέθοδος χρειάζεται αρκετό χρόνο και δουλειά (μιας και η δημιουργία βίντεο δεν είναι πάντα απλή διαδικασία) αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο!

8. Σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Social Media Sites)

Εγγραφείτε σε όλα τα γνωστά social media sites και προσθέστε συνδέσμους προς τις ιστοσελίδες σας. Με αυτόν τον τρόπο εκτός από επισκέπτες κερδίζετε και backlinks προς τις σελίδες σας και μάλιστα backlinks μέγαλης βαρύτητας μιας και οι μηχανές αναζήτησης δίνουν ιδιαίτερη βάση στα λινκς από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως βλέπετε υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να κάνετε τα πρώτα βήματα στο SEO της ιστοσελίδας σας. Φυσικά αν όλα αυτά σας κουράζουν ή απλά δεν έχετε την διάθεση να ασχοληθείτε εσείς με το SEO της ιστοσελίδας σας μπορείτε να ζητήσετε κάποια SEO προσφορά για εσάς!

close button
slider-img