Επιτυχημένα σχόλια σε blogs.

Τα σχόλια σε blogs είναι ένας καλός τρόπος για να διαφημίσετε την ιστοσελίδα σας και να προσελκύσετε νέους επισκέπτες. Παρ’ όλα αυτά οι περισσότεροι χρησιμοποιούν την δυνατότητα σχολίων που προσφέρουν διάφορα blog για λόγους spam αναφέροντας θέματα άσχετα με το blog που διαβάζουν.

Στις μέρες μας που τα spam σχόλια σε blogs κυριαρχούν, οι ιδιοκτήτες των blog γίνονται καχύποπτοι και αυστηρότεροι όσων αφορά τα σχόλια που επιτρέπουν να δημοσιευτούν. Τα περισσότερα σχόλια πλέον καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων ή μαρκάρονται ως spam μαζί με την IP και την διεύθυνση e-mail του σχολιαστή (με την χρήση διάφορων υπηρεσιών όπως το γνωστό plug in για WordPress, Akismet).

Παρουσιάστε τον εαυτό σας.

Όταν σχολιάζετε για πρώτη φορά σε κάποιο blog κάντε μια μικρή αναφορά για εσάς (αλλά μη δίνετε ποτέ link προς την ιστοσελίδα σας εκτός του ειδικού πεδίου στην φόρμα σχολίων). Στο πεδίο του ονόματος χρησιμοποιείτε πάντα το όνομα σας! Η χρήση ψευδωνύμων (nicknames) δεν είναι απαγορευτική, ωστόσο η χρήση του πραγματικού σας ονόματος είναι το ιδανικό. Βεβαιωθείτε πως έχετε διαβάσει την Πολιτική σχολιασμού (σε περίπτωση που υπάρχει) γιατί πολλές φορές οι webmasters δεν επιτρέπουν ούτε την χρήση nicknames στο πεδίο του ονόματος.

Μη χρησιμοποιείτε keywords.

Σίγουρα το να δημιουργήσετε ένα backlink με anchor text μια λέξη κλειδί (keyword) για την σελίδα σας είναι το ιδανικό. Αλλά αυτό δε μπορεί να γίνει μέσω των σχολίων σε blogs. Κανείς δε θέλει να έχει ένα blog που όλοι προωθούν τις υπηρεσίες τους! Μερικά blogs ωστόσο δίνουν την δυνατότητα να χρησιμοποιείτε λέξεις κλειδιά μαζί με το πραγματικό σας όνομα μέσω της χρήσης του keywordluv (όπως στο moserlx.com – Διαβάστε την Πολιτική δημοσίευσης σχολίων για περισσότερες πληροφορίες).

Κάντε χρήσιμα και έξυπνα σχόλια.

Αυτό το έχουμε ξαναπεί! Τα σχόλια σας θα πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένα με το θέμα του άρθρου που σχολιάζετε. Προσπαθήστε να συμμετάσχετε στην συζήτηση που υπάρχει ήδη. Μη δημοσιεύετε links προς την ιστοσελίδα σας παρά μόνο αν βοηθά ουσιαστικά στο θέμα που πραγματεύεται το άρθρο που σχολιάζετε.

Αντιμετωπίστε τα άλλα blogs όπως ακριβώς θα αντιμετωπίζατε το δικό σας. Μη δημοσιεύετε σχόλια που δε θα επιτρέπατε εσείς στο δικό σας. Και αποφύγετε τα σχόλια σε blogs που σας κάνουν να μοιάζετε με robot! Ποια είναι αυτά; “Ευχαριστώ!” “Καταπληκτικό ποστ!” “Πολύ χρήσιμο το άρθρο σου!” και άλλα τέτοια… αυτοματοποιημένα σχόλια.

Αποδείξτε πως τα σχόλια σας δεν είναι spam.

Ο σχολιασμός σε blogs είναι ένας πολύ γνωστός τρόπος για να χτίσετε backlinks για την ιστοσελίδας σας, ωστόσο είναι πολύ κοινός σε κάθε είδους spamer, οπότε πάντα θα πρέπει να έχετε το νου σας και να δείχνετε στους Webmasters που δεν έχετε καμία σχέση με spam.

close button
slider-img