Γράφετε εδώ και μήνες… δύο, τρεις ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα, άρθρα στο blog σας. Και ήρθε η ώρα που ξεμείνατε από ιδέες και δεν έχετε τι να πείτε. Δείτε παρακάτω 10 μερικούς τρόπους για να βρίσκετε πάντα ιδέες που αφορούν το αντικείμενο σας!

1. Δείτε τα προϊόντα σας.

Ξεκινήστε από το προφανές! Τι θα μπορούσε να συναρπάσει τους άλλους και αφορά την επιχείρηση σας; Τι θα ήθελαν οι πελάτες σας από εσάς; Ποιος είναι ο λόγος που πρέπει να προτιμήσουν εσάς και όχι κάποιον ανταγωνιστή σας;

2. Μιλήστε με τους υπαλλήλους σας.

Τι τους αρέσει περισσότερο στη δουλειά τους; Τι τους αρέσει ή όχι στα προϊόντα / υπηρεσίες που προσφέρετε; Για ποιο λόγο είναι περήφανοι για την δουλειά τους και τι λένε στους φίλους τους;

3. Μιλήστε με τους πελάτες σας.

Ρωτήστε τους καλύτερους πελάτες σας γιατί προτιμούν εσάς. Για κάθε απάντηση που θα λάβετε (πχ. πως το προϊόν σας έχει μεγάλες αντοχές ) δημιουργείστε και ένα άρθρο στο blog σας, δίνοντας λεπτομέρειες για το πως επιτυγχάνετε σε αυτό τον τομέα.

Τώρα μιλήστε και με τους μη ικανοποιημένους πελάτες σας (πάντα θα υπάρχουν και αυτοί) και προσπαθήστε μέσα από την κουβέντα να διορθώσετε τις παρατηρήσεις τους. Στην συνέχεια γράψτε άρθρο για όλη αυτή την διαδικασία βελτίωσης του προϊόντος σας και πως το επιτύχατε.

Τέλος, σίγουρα οι πελάτες σας θα σας κάνουν συχνά διάφορες ερωτήσεις. Δώστε αναλυτικές απαντήσεις για τις πιο συχνές ερωτήσεις στο blog σας, έτσι ώστε και οι μελλοντικοί πελάτες σας να μπορούν να τις βρουν εύκολα.

4. Να διαβάζετε και να ενημερώνεστε συχνά.

Πάντα πρέπει να γνωρίζετε όλα τα τελευταία νέα που αφορούν την επιχείρηση σας. Διαβάστε και μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα των μεγάλων πολυεθνικών του τομέα σας και γράψτε – σχολιάστε τα!

5. Πηγαίνετε σε εκδηλώσεις, εκθέσεις, events.

Οι εκδηλώσεις που αφορούν τον τομέα που δραστηριοποιείστε επαγγελματικά είναι τέλεια ευκαιρία για σχολιάσετε στο blog σας ή αν έχετε την δυνατότητα να παρέχετε και live ενημέρωση μέσω αυτού.

6. Συμμετέχετε σε συζητήσεις

Η συμμετοχή σε συζητήσεις που αφορούν τον τομέα της επιχείρησης σας στα κοινωνικά δίκτυα, forums ή ακόμη και blogs είναι απαραίτητη. Έτσι θα σας δημιουργηθούν νέες ιδέες που σίγουρα θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ποιοτικά άρθρα στο blog της ιστοσελίδας σας.

7. Διαβάστε ξανά παλιά άρθρα

Αν γράφετε εδώ και καιρό για το blog σας τότε μπορείτε συχνά να ανατρέχετε σε παλαιότερα άρθρα που δημιουργήσατε Μπορεί να διαφωνείτε με κάτι που γράψατε 2 χρόνια πριν ή να θέλετε να επεκτείνετε τις απόψεις σας.

8. Γίνετε κοινωνικοί

Συζητήστε με τους φίλους σας ή όταν βρίσκεστε σε μεγάλες παρέες, για θέματα που αφορούν την επιχείρηση σας. Μαζέψτε τα σχόλια τους ή τις απορίες τους και δημιουργείστε άρθρα για αυτές! Το να έχετε μια κοινωνική ζωή είναι ίσως η καλύτερη πηγή για το blog της επιχείρησης σας.

close button
slider-img