Το SEO δεν είναι κάτι στάσιμο, αλλάζει συνεχώς. Δεδομένα που ισχύουν σήμερα σήμερα και είναι πολύ σημαντικά (όπως τα backlinks) μπορεί μην είναι εξίσου σημαντικά σε μερικούς μήνες. Πρέπει πάντα να συμβαδίζουμε με τις τελευταίες εξελίξεις και να κάνουμε τις αντίστοιχες αλλαγές στον σχεδιασμό των πλάνων μας όπως μας επιτάσσουν οι μηχανές αναζήτησης.

Backlinks και SEO

Εδώ θα βρείτε μερικά σημαντικά στοιχεία για τα backlinks, που επηρεάζουν το SEO και λειτουργούν θετικά ώστε να βελτιώσετε την κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης. Γιατί αναμφίβολα οι μηχανές αναζήτησης δίνουν μεγάλη σημασία στα backlinks.

Μεγάλη ποικιλία από backlinks

Η ύπαρξη backlinks από έναν μεγάλο αριθμό διαφορετικών ιστοσελίδων είναι πολύ σημαντική. Η ποικιλία στα backlinks σας παίζει σημαντικό ρόλο στο πως αντιλαμβάνονται την ιστοσελίδα σας οι μηχανές αναζήτησης. Οπότε θα πρέπει στα backlinks σας να περιλαμβάνετε μια μεγάλη γκάμα από καταλόγους άρθρων, web 2.0 ιστοσελίδες, backlinks από κοινωνικά δίκτυα, από σχόλια σε blogs, από τα προφίλ σας σε διάφορα forums και από άρθρα που έχετε γράψει για άλλα blogs.

Dofollow και nofollow links

Ένα δημοφιλές site θα πρέπει να έχει πάντα ένα μείγμα από nofollow και dofollow links οπότε και  τα backlinks για την ιστοσελίδα σας θα πρέπει να ανταποκρίνονται σε αυτό. Μην επικεντρώνεστε μόνο στα dofollow backlinks, κάντε την ιστοσελίδα σας να μοιάζει φυσιολογική στις μηχανές αναζήτησης.

Εξερχόμενοι σύνδεσμοι (Outbound links)

Δημιουργώντας συνδέσμους προς διάσημα site μπορεί να σας βοηθήσει να ανεβείτε στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Οπότε δημιουργείστε συνδέσμους προς μεγάλες ιστοσελίδες όταν αναφέρεστε σε αυτές, σίγουρα δε χάνετε τίποτε και μπορεί να βγείτε και κερδισμένοι.

Πολυεπίπεδα backlinks

Ένα κοινό πρόβλημα για κάποιον που χτίζει backlinks για την ιστοσελίδα του είναι πως οι μηχανές αναζήτησης κατά κανόνα αργούν να εντοπίσουν τα backlinks. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για να επισπεύσετε αυτή την διαδικασία. Μία από αυτές είναι να χτίζετε και μερικές backlinks για τις σελίδες που περιέχουν backlinks για την ιστοσελίδα σας. Αυτό δίνει στα backlinks για την ιστοσελίδα σας ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στα μάτια των μηχανών αναζήτησης μιας και όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο δεν είναι ο αριθμός των backlinks που παίζει σημαντικό ρόλο αλλά οι ποιότητα των σελίδων που έχουν links προς εσάς.

Κοινωνικά δίκτυα και backlinks

Τα κοινωνικά δίκτυα παίζουν σημαντικό ρόλο στον κόσμο του ίντερνετ. Και οι μηχανές αναζήτησης δίνουν μεγάλη σημασία στα κοινωνικά δίκτυα και κοιτάνε πόσο δημοφιλής είναι μια ιστοσελίδα σε αυτά, πόσα σχόλια έχει κ.α. Καλό θα ήταν στον προγραμματισμό σας να συμπεριλάβετε και τα κοινωνικά δίκτυα. Ένας μεγάλος αριθμός από Facebook Likes ή από Google +1 μπορεί να βελτιώσει την κατάταξή σας.

close button
slider-img