Το Domain Authority είναι μια μέτρηση που παίζει μεγάλο ρόλο για όλες τις ιστοσελίδες, είτε πρόκειται για την ιστοσελίδα κάποιας επιχείρησης, για κάποιο eshop ή blog. Ας δούμε λοιπόν τι είναι το Domain Authority, γιατί είναι τόσο σημαντικό και πως μπορείτε να το αυξήσετε. Εκτός από αυτό τον όρο, υπάρχει και το Page Authority που αναφέρεται στις επιμέρους σελίδες κάθε ιστοσελίδας.

Τι είναι το Domain Authority;

Ας δούμε πρώτα τι ακριβώς είναι το DA; Είναι βασικά μία μέτρηση που δείχνει πόσο γνωστή είναι η ιστοσελίδα σας και κατ’ επέκταση πόσο ποιοτική. Είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να δούμε την ποιότητα μιας ιστοσελίδας. Ένα υψηλό DA σημαίνει πως η ιστοσελίδα έχει αρκετά και ποιοτικά backlinks, μεγάλο page rank και είναι γνωστή στα κοινωνικά δίκτυα. Σύμφωνα με το SEOMOZ το να αποκτήσετε DA από 20-40 είναι εύκολο, αλλά το να αυξηθεί από 60-80 είναι εξαιρετικά δύσκολο και θα χρειαστούν πολλά backlinks.

Ας δούμε πως μπορείτε να ελέγξετε το DA μιας ιστοσελίδας. To OpensiteExplorer είναι μια ιστοσελίδα όπου μπορείτε να δείτε το domain authority (και όχι μόνο) μιας ιστοσελίδας. Ρίξτε μια ματιά στην ιστοσελίδα σας και αν δείτε πως έχετε DA κάτω από 20 τότε σίγουρα θα πρέπει να ασχοληθείτε με το SEO της ιστοσελίδας σας.

Τώρα μπαίνει το θέμα για το πως θα αυξήσετε στο domain authority της ιστοσελίδας σας. Ας δούμε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν.

Βήματα για θα αυξήσετε το domain authority:

1. Ποιοτικό περιεχόμενο

Εάν έχετε ένα blog ή μια ιστοσελίδα επιχείρησης θα πρέπει να γράφετε άρθρα συχνά. Δεν είναι όμως μόνο η ποσότητα σημαντική αλλά και η ποιότητα των πληροφοριών που μοιράζεστε. Φιλοξενώντας δικά σας και καλογραμμένα κείμενα στην ιστοσελίδα σας σημαίνει πως αυξάνετε τις πιθανότητες να τα δανειστεί κάποιος ή να εμπνευστεί από αυτά και να σας δώσει ένα link από την ιστοσελίδα του. Αν δεν είστε καλοί στο γράψιμο δείτε την υπηρεσία μας SEO άρθρα.

2. Δημιουργείστε εισερχόμενους συνδέσμους (backlinks)

Ένας από τους ποιο σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν το Domain Authority καθώς και την κατάταξη της ιστοσελίδας σας στο Google, είναι τα backlinks της ιστοσελίδας σας. Για να δημιουργήσετε backlinks υπάρχουν πολλοί τρόποι δείτε σχετικό άρθρο 8 απλοί και εύκολοι τρόποι για να χτίσετε backlinks. Φυσικά από ένα σημείο και μετά αν σας ενδιαφέρει να κάνετε σωστή δουλειά για το SEO της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία στο SEO. Μη διστάσετε να ζητήσετε μια SEO προσφορά!

3. Σχόλια σε blogs dofollow

Τα σχόλια σε blogs είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συμπληρώσετε κάποια links προς της σελίδα σας και παράλληλα να γίνεται και πιο γνωστοί στο διαδίκτυο. Υπάρχουν μερικά blogs που δίνουν dofollow links, προτιμήστε αυτά. Το MoserLX είναι dofollow blog, πριν γράψετε το σχόλιο σας να είστε σίγουροι πως διαβάσατε την Πολιτική δημοσίευσης σχολίων.

4. Κοινωνικά δίκτυα και Domain Authority

Θα πρέπει να αυξήσετε τη φήμη σας στα γνωστά κοινωνικά δίκτυα. Ζητήστε από τους φίλους σας να κάνουν like στη σελίδα σας, να την μοιραστούν στο Twitter και στο Facebook και φυσικά να της δώσουν +1 στο Google. Φυσικά ένα επαγγελματικό προφίλ στο Twitter και μια σελίδα της επιχείρησης σας στο Facebook είναι απαραίτητες!

Το Domain Authority είναι κάτι που θα πρέπει να σας απασχολεί, πρακτικά όσο μεγαλύτερο έχετε τόσο υψηλότερα θα κατατάσσεστε στις μηχανές αναζήτησης.

close button
slider-img