Δείτε τον πλήρη Οδηγό Facebook για επιχειρήσεις.

 

Πρόσφατα το Facebook δημοσίευσε έναν βήμα προς βήμα οδηγό με σκοπό να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις στην χρήση του γνωστού κοινωνικού δικτύου. Μπορείτε να βρείτε αυτό τον οδηγό στη σελίδα Facebook.com/business που αυτοχαρακτηρίζεται ως ένας online κέντρο εκπαίδευσης που θα σας δώσει οδηγίες για διάφορα θέματα όπως πως θα δημιουργήσετε μια σελίδα για την επιχείρησή σας, πως θα δημιουργήσετε Facebook διαφημίσεις για την σελίδα και τα προϊόντα σας και διάφορα tips στο πως να επικοινωνείτε με τους πελάτες και τους φίλους της σελίδας σας.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως η δημοσίευση του οδηγού για επιχειρήσεις έρχεται την ίδια περίοδο που το Google αποφάσισε να κλείσει όλα τα προφίλ χρηστών που δεν αντιστοιχούσας σε πραγματικά πρόσωπα αλλά σε επιχειρήσεις στο κοινωνικό δίκτυο Google Plus.

Η νέα σελίδα του Facebook για επιχειρήσεις δεν περιέχει και νέες δυνατότητες για τους χρήστες εκτός από τις ήδη υπάρχουσες, πρόκειται δηλαδή απλά για έναν πλήρη οδηγό με συγκεντρωμένες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες σε αυτούς που θέλουν να προωθήσουν την επιχείρησή τους μέσω του κοινωνικού δικτύου Facebook.

 

Δείτε τον πλήρη Οδηγό Facebook για επιχειρήσεις.

 

Μόνο τυχαίο φυσικά δεν είναι το γεγονός πως το Facebook επιλέξει να δώσει έμφαση και προτρέπει τους χρήστες να δημιουργήσουν σελίδες για τις επιχειρήσεις τους σε αντίθεση με το κοινωνικό δίκτυο Google Plus.

Αυτή πρόκειται για την δεύτερη, σε μόλις ένα μήνα, κίνηση του Facebook που συνδέεται άμεσα με το Google+. Υπενθυμίζουμε πως πριν από περίπου ένα μήνα το Facebook ανακοίνωσε συνεργασία με το Skype για την προσθήκη της δυνατότητας βιντεοκλήσεων στους χρήστες του, μια μόλις εβδομάδα μετά της ενεργοποίηση της συγκεκριμένης δυνατότητας στο Google+ με το όνομα +Hangouts.

Όπως φαίνεται η μάχη καλά κρατεί και ακόμη είμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο. Σίγουρα οι μόνοι κερδισμένοι από την μάχη των δύο κολοσσών είναι οι χρήστες, μιας και ο συνεχείς ανταγωνισμός αναγκάζει τις εταιρίες να προσφέρουν όλο και περισσότερες δυνατότητες στους χρήστες του με σκοπό την επιβίωση.

 

Δείτε τον πλήρη Οδηγό Facebook για επιχειρήσεις.

 

close button
slider-img