Όπως γνωρίζουμε οι ταχύτητα που φορτώνει μια σελίδα σας επηρεάζει κατά πολύ την επισκεψιμότητα σας. Σελίδες που φορτώνουν γρηγορότερα έχουν σαν αποτέλεσμα να προσελκύουν περισσότερους επισκέπτες. Μέσω του Google Analytics μπορείτε να παρακολουθείτε ποιες σελίδες σας αργούν να φορτώσουν ώστε να προβείτε στις απαραίτητες διορθώσεις.

Η μέτρηση της ταχύτητας των σελίδων σας είχε ενεργοποιηθεί πριν μερικούς μήνες στο Google Analytics και μπορούσατε να την παρακολουθείτε με την προσθήκη του παρακάτω κώδικα μέσα σε αυτόν του Google Analytics:

_gaq.push(['_trackPageLoadTime']);

Σύμφωνα με το Google Analytics οι χρήστες που ανταποκρίθηκαν σε αυτή τη λειτουργία ήταν πάρα πολλοί, με αποτέλεσμα να ανακοινώσεις πως πλέον η ταχύτητα του ιστότοπου σας θα καταγράφεται χωρίς να προβείτε σε καμία επιπλέον ενέργεια. Από τις 18 Νοεμβρίου και μετά όλοι οι λογαριασμοί Google Analytics θα έχουν διαθέσιμη την αναφορά Site Speed αυτόματα.

 

Για να δείτε την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας η διαδικασία είναι πολύ απλή! Αρκεί να περιηγηθείτε στην κατηγορία Περιεχόμενο -> Ταχύτητα ιστότοπου. Εκεί θα δείτε τρία tabs: Εξερεύνηση, Απόδοση και Επικάλυψη χάρτη. Το καθένα από αυτά περιέχει και τα ανάλογα στοιχεία. Στο tab Εξερεύνηση μπορείτε να δείτε τον χρόνο που χρειάζεται για να φορτώσει κάθε σελίδα σας.

Στο tab Απόδοση γίνεται ομαδοποίηση των σελίδων σας ανάλογα με τον χρόνο φόρτωσης, και τέλος στο tab Επικάλυψη χάρτη βλέπετε τον μέσο όρο του χρόνου που χρειάζονται οι χρήστες για να φορτώσουν τις σελίδες σας ανά χώρα.

Σε περίπτωση που ήδη χρησιμοποιούσατε το Site Speed δε χρειάζεται να προβείτε σε κάποια ενέργεια, το  _trackPageLoadTime δεν έχει πλέον κάποια χρησιμότητα και το Google Analytics θα το αγνοεί, οπότε αν θέλετε μπορείτε να το αφήσετε ως έχει χωρίς να σας δημιουργεί κάποιο πρόβλημα.

close button
slider-img