Google Plus το νέο κοινωνικό δίκτυο της Google που θα ταράξει τις ισορροπίες

Google Plus κοινωνικό δίκτυοΕδώ και μερικές εβδομάδες το Google Plus άρχισε να λειτουργεί δοκιμαστικά. Οι πρώτες εντυπώσεις και πληροφορίες είναι εξαιρετικά αισιόδοξες και όπως φαίνεται το νέο κοινωνικό δίκτυο της Google στέκεται στο ύψος του βαρύ ονόματος που κουβαλάει. Η Google μπαίνει δυναμικά πλέον στον κόσμο των Social Media και αρχή έγινε με το κουμπί +1 (+1 button) που ήταν αρχή όσων θα ακολουθήσουν.

Ήδη πολλοί τυχεροί έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το Google Plus που λειτουργεί σε δοκιμαστική έκδοση και οι πρώτες πληροφορίες ξεκίνησαν να κατακλύζουν το διαδίκτυο. Ακολουθεί μία μίνι παρουσίαση που αποσκοπεί στο να δώσει μερικές βασικές απαντήσεις στο ερώτημα Τι είναι το Google Plus;

Google Plus Profile - Google+ προφίλ

Μπορείτε να επισκευτείτε το Google Plus πληκτρολογώντας μία από τις διευθύνσεις:

Google Plus Circles (+Κύκλοι)

Η λογική των +Circles είναι πως θα επιλέγετε εσείς τι μοιράζετε και με ποιους το μοιράζεστε. Το Google Plus έρχεται με αυτό το μεγάλο πλεονέκτημα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ίδια η Google δεν είναι όλοι οι φίλοι μας ίδιοι οπότε επιλέγουμε τι θα μοιραστούμε με τους φίλους μας από το σχολείο ή την σχολή, με την οικογένειά μας, με τους συνεργάτες μας κ.ο.κ. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ουσιαστικά σαν τις λίστες φίλων στο Facebook αλλά πολύ πιο εμπλουτισμένο και πιο εύχρηστο (οι λίστες φίλων είναι ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματα του Facebook μιας και αυτό το feature είναι ιδιαίτερα δύσχρηστο που το καθιστά πρακτικά άχρηστο).

Το +Circles είναι πραγματικά ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για αυτούς που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για επαγγελματικούς λόγους αλλά συγχρόνως και για να επικοινωνήσουν με φίλους διαδικτυακούς και μη.

Google+ Circles

Google+ Circles (από seomoz.org)

Google Plus +Sparks

Η λειτουργία +Sparks θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι κάτι σαν μια μηχανή αναζήτησης ενδιαφερόντων μέσα στο Google Plus. Προσθέτοντας θέματα που σας ενδιαφέρουν στα Sparks θα δείτε μια λίστα με ιστοσελίδες και βίντεο η οποία ανανεώνεται ανά κάποιες ώρες.

Οτιδήποτε εμφανίζετε στα Sparks είναι σε μορφή link και μπορείτε να το μοιραστείτε με τους Κύκλους σας μέσα από το κουμπί +1. Οπότε δεν έχετε παρά να προσθέσετε τα ενδιαφέροντά σας στα Sparks και να τα μοιράζεστε με τους φίλους σας! Δείτε το βίντεο της Google για να καταλάβετε πως ακριβώς λειτουργούν τα Sparks στο Google Plus:

[yt]MRkAdTflltc[/yt]

Google+ Φωτογραφίες

Η κοινή χρήση φωτογραφιών είναι απαραίτητη για όλα τα κοινωνικά δίκτυα, έτσι και στο Google Plus υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βλέπετε και να μοιράζεστε φωτογραφίες με τους φίλους σας. Και πάλι μπορείτε να επιλέξετε ποιοι +Κύκλοι φίλων θα βλέπουν κάθε άλμπουμ φωτογραφιών.

Φωτογραφίες φίλων στο Google+

Φωτογραφίες φίλων στο Google+ (από seomoz.org)

Google+ Hangouts (συνομιλίες βίντεο και chat μέσω του Google+)

Το Google Plus εκτός από το γνωστό το κλασσικό chat επιτρέπει και βιντεοκλήσεις. Ένα πρωτότυπο χαρακτηριστικό των Hangouts είναι πως όταν ξεκινάτε μια συνομιλία με κάποιον φίλο, οι υπόλοιποι φίλοι του ίδιου κύκλου (Google Plus Circles) ειδοποιούνται ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν και αυτοί. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα να επιλέγετε εσείς ποιοι και αν θέλετε να ειδοποιούνται όταν ξεκινάει μια βιντεοκλήση. Δείτε και το επίσημο βίντεο παρουσίασης των Google+ Hangouts:

[yt]Tku1vJeuzH4[/yt]

+Huddle

Το +Huddle είναι μια λειτουργία άμεσων μηνυμάτων μεταξύ των φίλων που ανήκουν στον ίδιο +Κύκλο. Μια πολύ όμορφη και έξυπνη λειτουργία (κάτι σαν τα Groups στο Facebook αλλά πολύ πιο εύχρηστο και εξελιγμένο) που σίγουρα θα μας συναρπάσει! Εδώ το επίσημο βίντεο παρουσίασης:

[yt]iA22daAstNg[/yt]

Μερικές εντυπώσεις από το Google+

Το νέο κοινωνικό δίκτυο της Google, σίγουρα αποτελεί μια σοβαρή πρόταση στα ήδη υπάρχοντα κοινωνικά δίκτυα που θα ταράξει τα όχι και τόσο ήρεμα νερά στον χώρο αυτό. Θα γίνει το νέο Facebook; Ουδείς το γνωρίζει αυτό, πάντως σίγουρα έχει πολλές και όμορφες λειτουργίες και πάνω απ’ όλα μοιάζει απλό, γρήγορο και εύχρηστο και ένα εξαιρετικά σχεδιασμένο περιβάλλον απλότητας όπως μας συνηθίζει η Google. Μείνετε συντονισμένοι!

Προσκλήσεις για το Google Plus

Υπάρχει η δυνατότητα πρόσκλησης ώστε να συμμετάσχετε κι εσείς στην test μορφή του νέου κοινωνικού δικτύου της Google με το όνομα Google Plus.

Αν θέλετε να σας κάνω μία πρόσκληση στο Google Plus παρακαλώ πατήστε ένα like ή μοιράστε αυτό το κείμενο στα κοινωνικά σας δίκτυα, αν φυσικά το επιθυμείτε! Στη συνέχεια γράψετε ένα σχόλιο εδώ με το πραγματικό σας e-mail. Προσκλήσεις για το Go0gle Plus θα δωθούν μόνο στα e-mail που θα σχολιάσουν εδώ! Ο διαμοιρασμός του άρθρου στους φίλους σας στα κοινωνικά δίκτυα είναι προαιρετικός αλλά θα το εκτιμούσα πολύ : )

  • Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις