H Google εγκαινίασε ένα νέο εργαλείο ελέγχου λειτουργικότητας ιστοσελίδων σε κινητές συσκευές μέσω του Search Console, όπου μπορείτε να το δείτε εδώ.

Το νέο εργαλείο της Google είναι πολύ απλό στη χρήση του, δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε το πεδίο του url και να πατήσετε enter ώστε να δείτε αν η ιστοσελίδα σας είναι φιλική προς κινητές συσκευές.

Αφού γίνει ο έλεγχος και δείτε τα αποτελέσματα σας δίνεται η δυνατότητα να ελέγξετε σφάλματα που εντοπίστηκαν στο site σας μέσα από το Google Console (αν έχετε καταχωρίσει την ιστοσελίδα σας προφανώς), να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις ιστοσελίδες που είναι φιλικές προς κινητά και tablets ή να περιηγηθείτε στο αντίστοιχο φόρουμ της Google.

Το παρόν εργαλείο παρόλο που δεν είναι πολύ αναλυτικό και δε δίνει αναλυτικές οδηγίες για το πως θα διορθωθούν πιθανά σφάλματα, μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο για έναν απλό έλεγχο ώστε να είστε σίγουροι πως η σελίδα σας είναι φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης.

[big-ataka]Ζητήστε βοήθεια ώστε η ιστοσελίδα σας να γίνει φιλική προς κινητές συσκευές[/big-ataka]

Παρακάτω βλέπετε πως επισημαίνονται τα σφάλματα που εντοπίζονται από το εργαλείο ελέγχου.

Θυμίζουμε πως η Google έχει δηλώσει εδώ και καιρό πως οι ιστοσελίδες που είναι φιλικές για κινητές συσκευές έχουν καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα της. Εάν η ιστοσελίδα σας δεν έχει responsive design και δεν είναι φιλική για κινητά και tablets θα πρέπει να το σκεφτείτε σοβαρά να προβείτε σε ανακατασκευή της ακολουθώντας όλα τα σύγχρονα πρότυπα σχεδιασμού.

close button
slider-img