Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που θα καθορίσουν τον βαθμό επιτυχίας σας στην αναζήτηση συνδέσμων από εξωτερικές σελίδες, είναι το πως θα εντοπίσετε ιστοσελίδες σχετικές με την δική σας που θα μπορούσαν να προσθέσουν έναν σύνδεσμο προς το site σας. Σίγουρα η λύση στο πρόβλημα δεν είναι να στέλνετε τυχαία e-mails και να ζητάτε κάποιο link για το site σας.

Θα πρέπει να εντοπίσετε σελίδες που προσφέρουν links σε ιστοσελίδες σχετικές με τη δική σας. Από την στιγμή που προσφέρουν συνδέσμους σε σελίδες όμοιες με την δική σας θα μπορούσαν να προσθέσουν κι εσάς. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε για να εντοπίσετε τέτοιες σελίδες είναι να ανατρέξετε στο Google χρησιμοποιώντας τα εξής queries:

λέξη-κλειδί intitle:links inurl:links
λέξη-κλειδί intitle:σύνδεσμοι inurl:links

Φυσικά αντικαταστήστε  το “λέξη-κλειδί” με το keyword που θέλετε κάθε φορά, για παράδειγμα σε περίπτωση που το θέμα σας είναι η κατασκευή ιστοσελίδων:

κατασκευή ιστοσελίδων intitle:links inurl:links

Χρησιμοποιώντας αυτή την αναζήτηση στο google θα σας εμφανίσει μια μεγάλη λίστα ιστοσελίδων που έχουν συνδέσμους προς άλλες, αρά και πιθανόν προς τη δική σας.

Το επόμενο βήμα είναι να βρείτε γιατί αυτές οι σελίδες προσθέτουν links προς άλλα sites. Οι λόγοι ποικίλουν, μπορεί να είναι συνεργάτες, φιλικά sites, να προσφέρουν συνδέσμους με αμοιβή ή να έχουν ανταλλάξει συνδέσμους. Θα πρέπει πάντα να γνωρίζετε τον ακριβή λόγο ώστε να ξέρετε από πριν αν σας ενδιαφέρει (πχ η πληρωμή) και να κινηθείτε με σωστή τακτική. Προσωπικά θα σας συμβούλευα να αποφύγετε τις ανταλλαγές links μιας και δεν είναι τόσο αποτελεσματικές μακροπρόθεσμα όσο φαίνονται.

Το επόμενο και τελευταίο βήμα είναι να επικοινωνήσετε με τους ιδιοκτήτες αυτών των σελίδων και να τους στείλετε ένα mail με τους λόγους για να προσθέσουν έναν σύνδεσμο προς εσάς. Μια καλή προσφορά θα ήταν να γράψετε ένα κείμενο σχετικό με το θέμα σας και να ζητήσετε να το δημοσιεύσουν, να δημιουργήσετε μια προσφορά για αυτούς ή ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Αποφύγετε να ζητάτε απλά να σας προσθέσουν στους συνδέσμους τους, πάντα πρέπει να εξηγείτε τους λόγους που θα πρέπει να γίνει αυτό. Αν δεν μπορείτε να βρείτε λόγους τότε μην περιμένετε να βρουν οι άλλοι για εσάς.

Τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι πάντα ικανοποιητικά αλλά σας δίνουν εμπειρίες και σίγουρα την επόμενη φορά θα είστε πιο προσεκτικοί και ίσως κινηθείτε με μία διαφορετική τακτική στον τρόπο που επικοινωνείτε με άλλους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων.

close button
slider-img