Πολλοί πιστεύουν πως το e-mail μάρκετινγκ και η δημιουργία ενός newsletter είναι νεκρό και μη αποδοτικό.

Αν πρόκειται για spam, τότε ναι θα συμφωνήσω! Ας δούμε όμως πως μπορεί η σωστή χρήση μιας λίστας από e-mail να γίνει ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια στην συνολική στρατηγική προώθησης που χρησιμοποιείτε. Αν έχετε αποκλείσει το e-mail μάρκετινγκ από το γενικό πλάνο προώθησης της ιστοσελίδας σας, τότε να ξέρετε πως από την επιχείρηση σας λείπει μια από τις πιο αποδοτικές τακτικές μάρκετινγκ που υπάρχουν μέχρι σήμερα.

Το e-mail μάρκετινγκ είναι μια από τις παλαιότερες στρατηγικές μάρκετινγκ στο ίντερνετ. Και σίγουρα υπάρχει κάποιος λόγος που όλες οι μεγάλες εταιρείες ακόμη την χρησιμοποιούν, επειδή απλά αποδίδει!

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε: τα πλεονεκτήματα του e-mail μάρκετινγκ, τρόπους για να δημιουργήσετε μια αποδοτική λίστα με e-mail, και πως μέσω της αποστολής e-mail θα κάνετε τους επισκέπτες (και πελάτες) σας να σας επισκέπτομαι ξανά και ξανά.

[big-ataka]Ζητήστε να δημιουργήσουμε μια λίστα e-mail για την επιχείρηση σας[/big-ataka]

Πως θα επωφεληθείτε μέσα από το e-mail μάρκετινγκ;

Είμαι σίγουρος πως θα λαμβάνετε συνεχώς εκατοντάδες e-mails για διάφορα προϊόντα, ιστοσελίδες ή υπηρεσίες.

Παρόλο που τα περισσότερα από αυτά τα θεωρείτε σαν spam, μερικά σας έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον και έχετε επισκεφθεί την σελίδα τους. Το e-mail μάρκετινγκ μοιάζει πολύ με τις υπόλοιπες τακτικές προώθησης, δεν αποδίδει πάντα, αλλά θα εκπλαγείτε αν μάθετε πως είναι από τους τρόπους με τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας.

Ας δούμε μερικά από τα πλεονεκτήματα του e-mail μάρκετινγκ και τι μπορείτε να επιτύχετε με μια σωστή λίστα από e-mail:

1. Οι λίστες με e-mails σας επιτρέπουν καλύτερη στόχευση.

Μια σωστά δημιουργημένη λίστα με e-mail σας επιτρέπει να στοχεύετε ανθρώπους που ξέρετε πως τους ενδιαφέρουν τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες σας. Όταν δημιουργείτε μια λίστα με όσους έχουν εγγραφεί στην ιστοσελίδα σας, κάθε e-mail που στέλνετε σίγουρα ενδιαφέρει τους παραλήπτες και μερικοί από αυτούς θα επισκεπτούν την σελίδα του προϊόντος. Αν δεν παρέχετε άμεσα προϊόντα ή υπηρεσίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε affiliate προϊόντα που σχετίζονται με το θέμα της ιστοσελίδας σας.

2. Ένα e-mail είναι πιο άμεσο και προσωπικό.

Με την εκτεταμένη χρήση των κοινωνικών δικτύων, πολλοί έχουν παρατήσει αυτή τη μορφή μάρκετινγκ. Ενώ το social media μάρκετινγκ είναι μια πολύ αποδοτική τακτική, υστερεί στην προσωπική επαφή που υπάρχει σε ένα e-mail. Οι περισσότεροι προτιμούν να λαμβάνουν e-mails που είναι ειδικά για αυτούς.

Ένα όμορφα και έξυπνα γραμμένο e-mail μπορεί να προσδώσει την αίσθηση της προσωπικής επικοινωνίας, ενώ τα κοινωνικά δίκτυα βοηθούν περισσότερο την επικοινωνία με ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό.

3. Μέσω e-mail μπορείτε να προωθείτε και παλαιότερα άρθρα ή προϊόντα.

Συνήθως όταν υπάρχει ένα νέο άρθρο ή προϊόν, όλο το βάρος πέφτει σε αυτό και φυσικά λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης.

Με τον καιρό όμως μερικά άρθρα ή προϊόντα τείνουν να λαμβάνουν μηδαμινή κίνηση με αποτέλεσμα να χάνονται μέσα στο χρόνο. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να το επαναφέρετε στη “δημοσιότητα” γράφοντας ένα e-mail με μια υπενθύμιση ή ακόμη και προσφορά.

Πως θα δημιουργήσετε μια αποδοτική λίστα με e-mail;

Ας δούμε μερικούς τρόπους για να χτίσετε με τον καιρό μια λίστα από e-mails. Αυτές οι μέθοδοι δουλεύουν με διάφορες υπηρεσίες e-mail μάρκετινγκ όπως το Mailchimp (λίστα e-mail και αποστολή newsletter) που χρησιμοποιούμε και στο MoserLX.

Δημιουργήστε μια φόρμα εγγραφής για newsletter:

Η δημιουργία newsletter είναι η καλύτερη τακτική για να ξεκινήσετε μία πετυχημένη στρατηγική e-mail μάρκετινγκ και αποδίδει πολύ καλύτερα από όλες τις άλλες.

Θα πρέπει λοιπόν σε διάφορα σημεία της ιστοσελίδας σας να καλείτε τους επισκέπτες να εγγραφούν στο newsletter σας χρησιμοποιώντας μια φράση όπως “αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό το site, μη ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας και να λαμβάνετε ενημερώσεις” και ακριβώς από κάτω μία φόρμα εγγραφής.

Όταν ο χρήστης θα συμπληρώσει τα στοιχεία που απαιτούνται θα εγγράφεται στη λίστα σας και έτσι θα μπορείτε να του στέλνετε e-mails για θέματα που ξέρετε πως τον ενδιαφέρουν.

Δείτε στο τέλος κάθε άρθρου στο MoserLX καθώς επίσης και στην sidebar για να πάρετε μια ιδέα.

Δωρεάν προσφορά για όσους εγγράφονται:

Μια ακόμη πολύ καλή ιδέα είναι να προσφέρετε κάτι δωρεάν σε όσους εγγράφονται στο newsletter σας, για παράδειγμα ένα δωρεάν e-book, ένα demo, μια δωρεάν υπηρεσία κλπ.

Με αυτό τον τρόπο δίνεται ένα πολύ δυνατό κίνητρο στους επισκέπτες σας και οι περισσότεροι από αυτούς να είστε σίγουροι πως είναι πρόθυμοι να δώσουν το e-mail τους σε αντάλλαγμα με κάποιο – μικρό έστω – δώρο. Το κλειδί για την επιτυχία εδώ βρίσκεται στο να στέλνετε το δώρο αφού κάποιος επιβεβαιώνει την εγγραφή του, ώστε να είστε σίγουροι πως έχει δώσει κάποιο πραγματικό και δικό του e-mail.

Χρησιμοποιήστε τα κοινωνικά δίκτυα:

Τα κοινωνικά δίκτυα είναι ακόμη ένας τρόπος για να χτίσετε μια λίστα με e-mail. Το Google+, το Twitter, το Facebook, όλα τους προσφέρουν υπό προϋποθέσεις την δυνατότητα να αυξήσετε τους εγγεγραμμένους χρήστες της λίστας σας. Προωθήστε το newsletter σας μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα που δραστηριοποιείστε συνδυάζοντας το με μια δωρεάν προσφορά όπως αναφέραμε πριν.

Χρησιμοποιώντας σωστά την λίστα e-mail σας.

Αφού με τον καιρό έχετε καταφέρει να συγκεντρώσετε έναν ικανοποιητικό αριθμό από εγγεγραμμένους χρήστες, είστε πλέον σε θέση να το εκμεταλλευτείτε προς όφελος δικό σας και των χρηστών σας φυσικά.

Θα πρέπει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να στέλνετε ένα newsletter με έναν όμορφο και έξυπνο τίτλο. Μπορεί να είναι ο τίτλος ενός άρθρου σας, το όνομα ενός προϊόντος κλπ. Οτιδήποτε μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον και να κάνει τους χρήστες να το διαβάσουν, μπορεί να θεωρηθεί ως πετυχημένο.

Δοκιμάστε από στέλνετε ειδικές προσφορές μέσα στα e-mails σας. Έτσι θα αυξήσετε την αξιοπιστία σας και οι χρήστες μελλοντικά θα κοιτάνε όλα τα e-mails σας. Γενικώς, όπως και με κάθε άλλη τακτική μάρκετινγκ, θα πρέπει να κάνετε δοκιμές μέχρι να βρείτε τι λειτουργεί καλύτερα για τη δική σας ιστοσελίδα.

Κλείνοντας, προσωρινά!

Όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις μάρκετινγκ, χρειάζεται υπομονή και χρόνο για να αποδώσει. Μην απογοητεύεστε και μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια σας. Πειραματιστείτε και μείνετε πάντα μακριά από τακτικές spam που το μόνο που θα φέρουν ως αποτέλεσμα είναι τον εκνευρισμό των χρηστών σας και να χαλάσουν το image της ιστοσελίδας σας που με τόσο κόπο (και έξοδα) χτίζετε.

Θα ακολουθήσουν και άλλα άρθρα με θέμα το e-mail μάρκετινγκ, μείνετε συντονισμένοι και μη ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter μας ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέα άρθρα καθώς και επίσης προσφορές και tips που πρώτα δημοσιοποιούνται στους εγγεγραμμένους του newsletter μας (λίστα e-mail που δε δημοσιεύεται σε τρίτους και δε στέλνουμε ποτέ πάνω από 2 e-mails την εβδομάδα!).

 

close button
slider-img