Τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν μια αμφίδρομη επικοινωνία όπου μια επιχείρηση μπορεί να συμμετάσχει και να εξασφαλίσει την επιτυχία της σε αυτά ή απλά, όπως περισσότερες, να συμμετέχει χωρίς κανένα ουσιαστικό κέρδος.

Εδώ θα βρείτε τρεις συμβουλές που μπορείτε από σήμερα κιόλας να εφαρμόζετε έτσι ώστε να αλληλεπιδράτε με τους πελάτες σας στα κοινωνικά δίκτυα. Φυσικά αυτή τη στιγμή ο αρχηγός είναι το Facebook ενώ αξίζει να ασχοληθείτε και με το όχι και τόσο γνωστό στην Ελλάδα Twitter ή τη νέα ανερχόμενη δύναμη στα κοινωνικά δίκτυα που λέγεται Google Plus.

Δώστε κίνητρο στους επισκέπτες σας

Δημιουργείστε μια σελίδα για επιχειρήσεις στο Facebook εάν δεν έχετε ήδη! Δώστε κίνητρο σε αυτούς που μπαίνουν για πρώτη φορά στη σελίδα σας ώστε να πατήσουν το πολυπόθητο για εσάς κουμπί Like και να γίνουν μέλη αυτής. Έτσι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια προσφορά αποκλειστικά για τους φίλους της σελίδας σας. Για παράδειγμα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα Iframe προσφορών που το περιεχόμενό του θα είναι ορατό μόνο σε αυτούς που έχουν κάνει Like την σελίδα της επιχείρησής σας.

Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες έχουν έναν λόγο να γίνουν μέλη της σελίδας σας στο Facebook κερδίζοντας κάποια έκπτωση, προσφορά, συμμετοχή σε κάποιο διαγωνισμό ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε πως ταιριάζει καλύτερα στη δική σας επιχείρηση.

Ενημερώνετε το περιεχόμενό σας συχνά

Οι περισσότεροι χρήστες περνούν πολύ χρόνο συμμετέχοντας στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, έτσι θα πρέπει να στέλνετε συχνά ενημερώσεις προς αυτούς για να δείχνετε πως είστε πραγματικά ενεργό μέλος την κοινότητας χρηστών που συμμετέχετε. Δημοσιεύστε ενημερώσεις που αφορούν τα προϊόντα – υπηρεσίες σας, συζητήστε μαζί τους, κάντε τους να σχολιάσουν αυτά που γράφετε! Έτσι οι χρήστες θα μπαίνουν από μόνοι τους να βλέπουν την σελίδα σας ξανά και ξανά.

Όταν δημοσιεύετε κάτι θα πρέπει να είστε δημιουργικοί και να δίνετε στους χρήστες καινούριες ιστορίες, φωτογραφίες ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σκεφτείτε! Τα προφίλ σας στα κοινωνικά δίκτυα που επιλέξατε να πρέπει να είναι πάντα ενεργά και να δημοσιεύετε σε αυτά όσες περισσότερες φορές μπορείτε κάθε μέρα. Μια καλή τακτική αλληλεπίδρασης με τους φίλους σας είναι οι δημοσιεύσεις σας να προκαλούν τους χρήστες να απαντήσουν σε αυτές ή ακόμη καλύτερα η χρήση δημοσκοπήσεων όπου δίνεται αυτή η δυνατότητα (πχ. Facebook Polls).

Κουβεντιάστε με τους φίλους σας στα κοινωνικά δίκτυα!

Ο λόγος που κάποιος σας έκανε follow στο Twitter ή σας πρόσθεσε στους κύκλους του στο Google+ ή πάτησε Like στην σελίδα της εταιρίας σας είναι γιατί θέλουν να αλληλεπιδράσουν μαζί με την επιχείρησή σας! Σίγουρα πάντως δεν συμμετέχει απλά για να γίνει μέλος της τακτικής μάρκετινγκ που επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε. Οπότε καταλαβαίνετε πως συζητώντας μαζί τους, σχολιάζοντας τις δημοσιεύσεις τους ή ζητώντας τους να σχολιάσουν τις δικές σας είναι ο μόνος τρόπος για να χτίσετε μια σχέση συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ σας.

Γιαυτό θα πρέπει πάντα να απαντάτε στις ερωτήσεις τους, να σχολιάζετε πάνω στα σχόλια τους και να είστε κι εσείς ενεργό μέλος της κοινότητας που θέλετε να δημιουργήσετε, ιδίως όταν πρόκειται για σχόλια πάνω στα προϊόντα σας ή όταν ζητάνε την βοήθειά σας για κάποιο θέμα που τους απασχολεί και συσχετίζεται με τον χώρο που δραστηριοποιείται η επιχείρησή σας.

Να θυμάστε οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων που είναι συνδεδεμένοι μαζί σας, δε βρίσκονται εκεί για να σας ακούσουν αλλά για συζητήσετε!

close button
slider-img