Το παρόν άρθρο είναι της Σοφίας Παπαδοπούλου, creative copywriter και social media content manager σε μεγάλα ελληνικά brands. Επικοινωνήστε μαζί της μέσω Linkedin.
Μπορείτε να διαχειριστείτε μόνοι σας τη σελίδα της επιχείρησής σας στο Facebook. Σήμερα που το κόστος διατήρησης μιας επιχείρησης αλλά και διαχείρισης των social media ανεβαίνει, μπορείτε να γλιτώσετε χρήματα αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τη διαχείριση του page σας στο Facebook.

[big-ataka]Δείτε τον πλήρη Οδηγό Facebook για επιχειρήσεις[/big-ataka]

Πόσα posts ανεβάζουμε στο Facebook την εβδομάδα;

Σύμφωνα με έρευνες για το Facebook και τα social media, ο μέσος όρος των posts μιας μικρής επιχείρησης ή «μικρού» λογαριασμού, πρέπει να κυμαίνεται στα 3-5 posts την εβδομάδα. Ο μικρότερος αριθμός των posts χάνεται μέσα στη ροή της πληροφορίας που λαμβάνει ο χρήστης με αποτέλεσμα να μην ανατρέχει στη σελίδα σας. Μεγαλύτερος αριθμός posts μπορεί όμως και να σημαίνει ότι κουράζετε το κοινό σας που ενοχλείται από τις τακτικές αναφορές για επίσκεψη στη σελίδα σας στο Facebook.

Ποιες ώρες ανεβάζουμε posts στο Facebook;

Εξαρτάται από το είδος της επιχείρησής και του brand. Ανάλογα με το είδος έτσι και το κοινό έχει συγκεκριμένες ημέρες /ώρες που το συνδέει με αυτή. Για παράδειγμα, αν το page αναφέρεται σε εργαζόμενους, μπορείτε να ανεβάσετε posts κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς σύμφωνα με έρευνες ο κάθε επαγγελματίας περνάει εν ώρα εργασίας αρκετές ώρες την εβδομάδα στο Facebook.Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική προσέγγιση. Σύμφωνα με τελευταίες μελέτες στο facebook, οι περισσότερες επιχειρήσεις – λόγω της αυξημένης χρήσης του Facebook το πρωί μέχρι και αργά το μεσημέρι – αντιμετωπίζουν έντονο ανταγωνισμό. Δηλαδή μαζί με το δικό σας post ο χρήστης θα ενημερωθεί για άλλα 100! Αντίθετα, έχετε περισσότερες πιθανότητες να δει ο χρήστης το post σας και άρα να επισκεφτεί τη σελίδα σας στο Facebook αν postaρετε το απόγευμα, καθώς τότε ο ανταγωνισμός μειώνεται.

Πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το κείμενο του post;

Εδώ ισχύει το «τα μικρά μπουκαλάκια έχουν τη χάρη» καθώς όσο πιο σύντομο και περιεκτικό είναι το κείμενο του post που αναρτάτε, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να το διαβάσει ολόκληρο ο χρήστης αλλά και να συνεχίσει να επισκέπτεται τη σελίδα σας. Όσο μικρότερο το κείμενο, τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα για share του post, για comments και για Like. Αυτό δεν σημαίνει ότι γράφουμε κάτι στα γρήγορα. Ίσα-ίσα. Το σύντομο κείμενο είναι πιο δύσκολο από το μεγάλο, καθώς πρέπει να πει πολλά με λίγα.

 

Κάθε post πρέπει να συνοδεύεται από φωτογραφία. Αυτό είναι βασικό. Δεν είμαστε πλέον στην πρώιμη περίοδο των social media όπου κείμενα χωρίς εικόνα γίνονται δεκτά από τους χρήστες. Η σύγκριση ενός post με εικόνα και ενός post χωρίς, βγάζει νικήτρια πάντα την πρώτη κατηγορία. Το νέο tip της υπόθεσης είναι τα post μόνο με εικόνες οι οποίες είχαν έως τώρα ενσωματωμένο κείμενο πάνω τους. Πλέον το Facebook δεν επιτρέπει μακροσκελείς φράσεις πάνω σε εικόνα, μόνο σύντομες επισημάνσεις. Προσοχή επίσης απαιτεί και οποιαδήποτε αναφορά σε αριθμούς εκπτωτικούς πάνω στην εικόνα. Καμία φωτογραφία στο Facebook δεν μπορεί πλέον να απεικονίζει εκπτωτικές φράσεις του τύπου «μείον 20%» (η συγκεκριμένη απαγόρευση σ τα tab).

[big-ataka]Διαφήμιση στο Facebook;[/big-ataka]

close button
slider-img