Σήμερα θα δούμε τους 10 πιο σημαντικούς παράγοντες – εντός της σελίδας σας – που επηρεάζουν την κατάταξη σας στις μηχανές αναζήτησης. Δώστε την πρέπουσα σημασία στον καθέναν από αυτούς και να είστε σίγουροι πως θα δείτε έστω μια μικρή βελτίωση στην επισκεψιμότητα σας. Να θυμάστε (όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές) πως το SEO της ιστοσελίδας σας ξεκινάει και τελειώνει από την δομή του site σας. Οπότε πρώτα θα πρέπει να κάνετε βελτιώσεις εκεί και μετά να ασχοληθείτε με τη δημιουργία backlinks και συνδέσμων από κοινωνικά δίκτυα και social bookmarks.

Επίσης θα πρέπει να θυμάστε πως πρωταρχικό ρόλο παίζει το ποιοτικό περιεχόμενο που θα φιλοξενεί η ιστοσελίδα σας! Πάντα θα πρέπει να γράφετε για τους επισκέπτες σας και όχι για τις μηχανές αναζήτησης, απαράβατος κανόνες και όσοι δεν τον ακολουθούν αργά ή γρήγορα θα το μετανιώσουν. Μη ξεχάσετε να διαβάστε και μερικές συμβουλές SEO για αρχάριους που έχουμε αναφέρει στο παρελθόν.

 

Συμβουλές για το SEO εντός της ιστοσελίδας σας

Φυσικά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα πρέπει να δώσετε σημασία, οι πιο σημαντικοί αναφέρονται εδώ. Πρόκειται για ενέργειες που θα πρέπει να κάνετε αρχικά για όλο το site σας και στη συνέχεια για κάθε νέο άρθρο ή σελίδα προσθέτετε. Όλα αυτά θα δώσουν ώθηση στη σελίδα σας και παράλληλα με την προώθηση της ιστοσελίδας σας θα φέρουν τα μέγιστα αποτελέσματα

[big-ataka]Επικοινωνήστε μαζί μας για να ζητήσετε μια SEO προσφορά[/big-ataka]

1. Ποιοτικό και μοναδικό περιεχόμενο

Θα το λέμε συνέχεια! Το πιο σημαντικό, η αρχή όλων, είναι πως θα πρέπει στην ιστοσελίδα σας να φιλοξενείτε πάντα ποιοτικό και μοναδικό περιεχόμενο. Ποιοτικό, ώστε να δίνει σωστές πληροφορίες στον επισκέπτη και να είναι γραμμένο για αυτόν και όχι για να προσελκύσει τις μηχανές αναζήτησης. Μοναδικό, γραμμένο από εσάς και όχι αντιγραφή. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναφέρετε τη πηγή σας με ενεργό σύνδεσμο προς αυτή. Δεν είναι κακό να ξέρουν οι επισκέπτες σας από που εμπνέεστε.

2. Σωστή επανάληψη της λέξης κλειδί

Μην ξεκινάτε να γράφετε ένα κείμενο με τη σκέψη να περιλαμβάνετε συχνά τη λέξη κλειδί που σας ενδιαφέρει. Γράψτε το κείμενο σας φυσικά και στη συνέχεια διαβάζοντάς το ξανά προσθέστε (ή αφαιρέστε) από διάφορα σημεία τη λέξη κλειδί που σας ενδιαφέρει. Πάντα να έχετε υπόψη πως το keyword density δε θα πρέπει να ξεπερνάει το 2-3%.

3. Το url ή ο μόνιμος σύνδεσμος

Το url της κάθε σελίδας (μόνιμος σύνδεσμος στο WordPress) θα πρέπει να περιέχει τη λέξη κλειδί που είναι γραμμένο το κείμενο σας στα ελληνικά ή στα greeklish. Είναι πολύ σημαντικό αυτό και βοηθάει να αναρριχηθείτε στα αποτελέσματα αναζήτησης.

4. Φωτογραφίες και βίντεο

Μια εικόνα χίλιες λέξεις λένε, και στην περίπτωση μας ισχύει και με το παραπάνω. Πάντα να προσθέτετε εικόνες ή/και βίντεο σχετικές με το κείμενο σας και το όνομα τους να περιέχει τη λέξη κλειδί που σας ενδιαφέρει. Εξάλλου το αναφέραμε και στα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουν οι αρχάριοι bloggers!

5. Πολύ μικρός ή πολύ μεγάλος τίτλος

Ο τίτλος της σελίδας θα πρέπει να είναι το πολύ 80 χαρακτήρες (μαζί με τα κενά). Επίσης αποφύγετε τους πολύ μικρούς τίτλους, το ελάχιστο θα πρέπει να είναι 3εις με 4εις λέξεις.

6. Εσωτερικοί σύνδεσμοι (Internal Linking)

Ένας πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας που οι περισσότεροι τον αγνοούν. Οι σελίδες σας θα πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους, όποτε αυτό είναι δυνατό. Αυτό βοηθάει τους χρήστες να διαβάσουν περιεχόμενο σχετικό με τις δημοσιεύσεις σας και επίσης βοηθάει και στο SEO της ιστοσελίδας σας γιατί έτσι οι μηχανές αναζήτησης συνδέουν τις σελίδες σας με συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά. Παρατηρείστε πως για παράδειγμα στο παρόν άρθρο υπάρχουν τουλάχιστον 10 εσωτερικοί σύνδεσμοι που παραπέμπουν σε σχετικό περιεχόμενο.

7. Σύνδεσμοι προς ιστοσελίδες χαμηλής ποιότητας

Όταν δημιουργείτε συνδέσμους προς εξωτερικές σελίδες θα πρέπει πάντα να ελέγχετε την ποιότητα και το περιεχόμενο τους. Θα ήταν προτιμότερο να προσπαθείτε να δημιουργείτε συνδέσμους προς ιστοσελίδες με PR 2 και άνω όποτε είναι δυνατό φυσικά. Αν πάλι πρέπει να συνδεθείτε με μια σελίδα χαμηλότερου περιεχομένου καλό είναι να χρησιμοποιείτε τη “nollow” ιδιότητα.

8. Μέγεθος του κειμένου

Είναι πολύ σημαντικό εκτός από ποιοτικά τα κείμενα σας να είναι και σχετικά μεγάλα σε μέγεθος. Ένα καλό κείμενο θα πρέπει να είναι μεταξύ 250-800 λέξεις, συνήθως περίπου 400 και πάνω. Αν το κείμενο σας βγει αρκετά μικρό, κοιτάξτε να προσθέσετε κάποια κομμάτια αφού το ξαναδιαβάσετε.

9. Στοιχεία της σελίδας σας

Το κείμενο σας θα πρέπει να είναι χωρισμένο με παραγράφους και να έχει τους κατάλληλους τίτλους χρησιμοποιώντας τα H1, H2, H3, κλπ html tags. Επίσης προσπαθείτε να έχετε φράσεις ή προτάσεις σε bold και italic. Καλό είναι όλα αυτά να περιέχουν και τη λέξη κλειδί του κειμένου σας ή μια παραλλαγή της, εάν φυσικά είναι δυνατό αυτό.

10. Επανάληψη της ίδιας λέξης κλειδί

Μην επαναλαμβάνετε την ίδια λέξη κλειδί στο κείμενο σας χωρίς αυτή να ταιριάζει απόλυτα με αυτό. Το Google είναι αρκετά έξυπνο και ακόμη και παραλλαγές της λέξης κλειδί της θεωρεί το ίδιο. Όπως είπαμε και πριν… τα κείμενα σας θα πρέπει να είναι γραμμένα για τους χρήστες και όχι για τις μηχανές αναζήτησης.

Τελευταία συμβουλή – Επίλογος

Κάθε φορά που δημιουργείτε μια νέα σελίδα ή γράφετε ένα νέο άρθρο στο blog σας, φροντίστε να ελέγχετε αν κάνατε όλα αυτά που προτείνονται και να αποφύγετε όλα αυτά που πρέπει. Οι μηχανές αναζήτησης είναι αρκετά έξυπνες πλέον και δίνουν μεγάλη βάση στο ποιοτικό περιεχόμενο. Αν έχετε απορίες ή θέλετε συμβουλές μπορείτε να γράψετε ένα σχόλιο ή να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα προτιμούσαμε ένα σχόλιο ώστε να μπορούν να το δουν και άλλοι χρήστες που πιθανώς να έχουν παρόμοια απορία ή πρόβλημα.

close button
slider-img