Η Google κάνει συνεχώς αλλαγές στους αλγόριθμους της και αν χρησιμοποιείτε μεθόδους που δεν είναι συμβατές με αυτή τότε αργά ή γρήγορα θα το καταλάβει με αποτέλεσμα να έρθει η καταστροφή για την ιστοσελίδα σας. Τα παραδείγματα είναι πολλά και σχεδόν καθημερινά, από ιδιοκτήτες ιστοσελίδων που ξύπνησαν ένα πρωί και είδαν την ιστοσελίδα τους εκτός Google με αποτέλεσμα να καταστραφεί ότι είχαν χτίσει εδώ και χρόνια.

Οι περισσότεροι που χρησιμοποιούν απαγορευμένες μεθόδους το κάνουν είτε γιατί παραμυθιάζονται εύκολα και εμπιστεύονται το SEO της ιστοσελίδας τους σε ασόβαρους “επαγγελματίες” που υπόσχονται τη λύτρωση γρήγορα και φτηνά, είτε γιατί επιζητούν γρήγορα αποτελέσματα εδώ και τώρα με λογική συνέχεια μια μέρα να καταστραφεί ότι έχουν χτίσει. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι πρέπει αποφεύγετε στο SEO πάση θυσία! Η χρήση αυτών των μεθόδων θα σας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στον πάτο των μηχανών αναζήτησης.

Χαμηλής ποιότητας περιεχόμενο.

Το περιεχόμενο που φιλοξενείτε στην ιστοσελίδα σας θα πρέπει να είναι ποιοτικό και γραμμένο από ανθρώπους για ανθρώπους! Απαγορεύεται η χρήση προγραμμάτων που αντιγράφουν άλλες ιστοσελίδες ή απλά μεταφράζουν τα κείμενα σε άλλη γλώσσα με αποτέλεσμα να μην είναι ευανάγνωστα τα κείμενα για τους χρήστες. Να θυμάστε πως τα κείμενα και άρθρα που φιλοξενείτε στην ιστοσελίδα σας πρέπει να απευθύνονται στους χρήστες και να τους προσφέρουν ποιοτικές πληροφορίες. Δεν γράφετε κείμενα για τις μηχανές αναζήτησης αλλά για τους επισκέπτες της ιστοσελίδα σας.

Δίκτυα που προσφέρουν συνδέσμους.

Μια διαδεδομένη μέθοδος είναι η παροχή συνδέσμων προς την ιστοσελίδα σας από κλειστά δίκτυα με blogs, γνωστά και ως link networks ή private blog networks. Αυτοί είναι χαμηλής ποιότητας σύνδεσμοι και όταν εντοπιστούν αυτά τα “ιδιωτικά δίκτυα” από το Google τώρα έχουν τρομερά αρνητική επίπτωσης σε όλες τις ιστοσελίδες που παρέχουν συνδέσμους.

Σύνδεσμοι από σχόλια σε blogs.

Μην εμπιστεύεστε και μην κάνετε χρήση υπηρεσιών που δημιουργούν πολλαπλά spam σχόλια σε blogs αυτόματα μέσω την χρήση προγραμμάτων. Οτιδήποτε σχόλια κάνετε στο ίντερνετ θα πρέπει να γίνονται με το χέρι, να είναι ποιοτικά και ουσιαστικά. Ακολουθείτε πάντα τους κανόνες καλής συμπεριφοράς όταν κάνετε σχόλια σε blogs και η ιστοσελίδα σας θα είναι ασφαλής, μακριά από την πιο διαδεδομένη τεχνική spam.

Spam σε forums.

Εννοείται πως πρέπει να αποφεύγετε οτιδήποτε έχει να κάνει με spam. Απλά αναφέρουμε τα forums γιατί η αμέσως πιο διαδεδομένη μέθοδος spam συνδέσμων μετά τα blog comments. Και εδώ θα βρείτε διάφορες φτηνές υπηρεσίες που δημιουργούν χιλιάδες συνδέσμους σε forums (προς την ιστοσελίδα σας) με κόστος μερικά μόνο δολάρια.

Keyword spam στην ιστοσελίδα σας.

Δεν είναι ανάγκη να επαναλαμβάνετε χωρίς λόγο τις λέξεις κλειδιά που σας ενδιαφέρουν σε διάφορα μέρη της ιστοσελίδας. Για παράδειγμα μέσα στα κείμενα σας ή στον τίτλο της σελίδας. Μην ανησυχείτε, το Google έχει εξελιγμένους αλγόριθμους που θα συνδέσουν την σελίδα σας με διάφορες λέξεις κλειδιά αρκεί να έχετε ποιοτικό περιεχόμενο και σε μεγάλη ποσότητα. Καλύτερα να γράψετε αρκετά κείμενα για τις λέξεις που σας ενδιαφέρουν παρά να προσθέσετε 5, 6, 10 λέξεις κλειδιά στον τίτλο της ιστοσελίδας σας. Εκτός του ότι θεωρείται spam, είναι και άκρως ενοχλητικό για τους χρήστες.

Αποφύγετε αυτές τις μεθόδους και να είστε σίγουροι πως στο τέλος θα βγείτε μακροπρόθεσμα κερδισμένοι! Το κλειδί της επιτυχίας είναι η ποιότητα της ιστοσελίδας σας σε συνδυασμό με κάποιες βασικές γνώσεις SEO. Εμπιστευτείτε σε πραγματικούς επαγγελματίες το SEO της ιστοσελίδας σας και αποφύγετε πάση θυσία φτηνές μεθόδους spam. Αλλιώς μια μέρα θα έρθει η καταστροφή και μετά το κόστος για να επιστρέψετε εκεί που ήσασταν θα είναι πολλαπλάσιο!

close button
slider-img