Καλό θα ήταν να το βάλεις στην λίστα με το τι πρέπει να κάνεις το νέο έτος διότι αυτά τα τρία γράμματα (SEO) μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρηση σου!

Πλέον δεν θεωρείται απλά ένα  επιπλέον έξοδο αλλά κάτι αναγκαίο. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες ιστοσελίδων και επιχειρήσεων που δεν έχουν ακόμη εφαρμόσει το SEO στις στρατηγικές μάρκετινγκ τους ή απλά δεν διαθέτουν γνώση SEO. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες που δεν γνωρίζουν, πιστεύουν ότι το κόστος του SEO είναι μεγάλο για να το αναλάβει κάποιος ειδικός, άλλοι υποθέτουν ότι είναι μια χρονοβόρα διαδικασία οπότε δεν μπαίνουν στην διαδικασία αυτή.

Συμφωνούμε ότι δεν είναι μία εύκολη διαδικασία για ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν επαφή με το αντικείμενο. Παρακάτω σας παραθέτουμε 5 επιχειρήματα που σίγουρα θα σε πείσουν να αρχίσεις να το σκέφτεσαι.

1.Το SEO σε βοηθάει να είσαι εκεί που είναι και οι ενδεχόμενοι πελάτες σου

Καλώς ή κακώς οι παραδοσιακές μορφές μάρκετινγκ, όπως η έντυπη  διαφήμιση, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο έχουν χάσει την δύναμη τους. Δεν τις παρατηρούμε πλέον όπως παλιά και ο λόγος  είναι ότι πλέον η συχνή επαφή με το ίντερνετ  σου επιτρέπει σε κλάσματα του δευτερολέπτου να βρεις οτιδήποτε.

Ας πούμε ότι θέλεις να αγοράσεις μία μηχανή του καφέ. Που θα την ψάξεις; Φυσικά στην Google, που αλλού; Το διαδίκτυο μας έχει κακομάθει και δημιούργησε στις επιχειρήσεις προβλήματα. Τώρα το αγοραστικό κοινό είναι πιθανότερο να επισκεφτεί πρώτα την ιστοσελίδα σου παρά το φυσικό σου κατάστημα. Στην πραγματικότητα ένα τεράστιο ποσοστό αγορών παγκοσμίως αλλά και πανελλαδικά γίνεται πλέον διαδικτυακά.

Ένας σοβαρός λόγος ως έμπορος και ιδιοκτήτης επιχείρησης είναι να βρίσκεσαι όπου βρίσκονται και οι πελάτες σου δηλαδή στην Google. Περισσότερο από αυτό, πρέπει να είσαι ορατός, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιστότοπος σου πρέπει να κατατάσσεται στην κορυφή της πρώτης σελίδας. Ως εκ τούτου, αγνοώντας το SEO το 2019 είναι σχεδόν σαν να αρνείσαι ότι η γη είναι στρόγγυλη.

Ένα άλλο ισχυρό επιχείρημα υπέρ του SEO είναι ότι η οργανική αναζήτηση είναι μέχρι στιγμής η κύρια πηγή της κίνησης για τις ιστοσελίδες.

Η εξήγηση είναι μάλλον απλή, αν ο ιστότοπος σου είναι ορατός σε έναν εν δυνάμει πελάτη, η πιθανότατα να το επισκεφτεί αυξάνεται . Και όσο περισσότερη επισκεψιμότητα έχει το site σου, τόσες περισσότερες αγορές θα λάβεις που συνεπάγεται περισσότερα χρήματα για την επιχείρηση σου.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο πρέπει να αρχίσεις το SEO τώρα είναι ότι η οργανική αναζήτηση είναι αυτό που κυριαρχεί περισσότερο στις διαδικτυακές αγορές. Σύμφωνα με την έρευνα της Forrester Consumer Technographics, το 49% των καταναλωτών βασίζονται στην έρευνα κατά τη λήψη αποφάσεων αγοράς και το 19% παραδέχεται ότι οι μηχανές αναζήτησης επηρεάζουν περισσότερο τις αποφάσεις αγοράς τους. Επιπλέον, το 58% του χρόνου της αναζήτησης είναι το τελικό ή μοναδικό συμβάν σε μια διαδρομή αγοράς.

Είσαι ακόμα αναποφάσιστος για το SEO;

Βασικά, αυτό που προσπαθούμε να πούμε είναι ότι είναι καλό να εντάξεις στην επιχείρηση σου το SEO και ο λόγος είναι ότι πολλοί πελάτες ήδη αναζητούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες  σου στις μηχανές αναζήτησης.

2. Το SEO είναι πολύ πιο οικονομικό από τις διαφημίσεις PPC (pay per click)

Όπως έχουμε ήδη πει στην αρχή, πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων έχουν επηρεαστεί  λόγω του παράγοντα “κόστους” του SEO. Άλλοι αποφασίζουν να πάνε για την εναλλακτική του PPC , πιστεύοντας ότι κοστίζει λιγότερο και δίνει άμεσα αποτελέσματα.

Η αλήθεια είναι, τόσο το SEO όσο και το PPC  θα σου κοστίσουν χρήματα. Είναι ακόμη δίκαιο να πούμε ότι SEO θα σου κοστίσει περισσότερο στο αρχικό στάδιο, αλλά στα υπέρ του συγκαταλέγεται ότι το SEO έχει μια μακροπρόθεσμη αξία, ενώ στο PPC έχει μόνο άμεση επίδραση και εφόσον πληρώνεις θα βρίσκεσαι ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η οργανική αναζήτηση οδηγεί σχεδόν το 95% της συνολικής κυκλοφορίας. Για το λόγο αυτό, το 70-80% των επισκεπτών αγνοεί τις διαφημίσεις, εστιάζοντας στα οργανικά αποτελέσματα.

Φυσικά, το ποσό των χρημάτων που θα ξοδέψεις σε μια εκστρατεία PPC εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη βιομηχανία και την ανταγωνιστικότητά σου. Πιθανότατα θα ξοδέψεις αρκετά χρήματα εάν θέλεις να ταξινομήσεις λέξεις κλειδιά μεγάλου όγκου με τόνους μηνιαίων αναζητήσεων. Και ακόμα και στο εσωτερικό της βιομηχανίας μπορεί να υπάρξουν δραστικές διακυμάνσεις στο κόστος των λέξεων κλειδιών και το μέσο κόστος ανά κλικ. Έτσι, προτού αποφασίσεις να δημιουργήσεις μια διαφημιστική καμπάνια στο Facebook ή στην Google, θα ήταν καλό να κάνεις σωστή έρευνα λέξεων κλειδιών και να υπολογίσεις πόσο θα σου κοστίσει.

O τύπος για να δεις το μηνιαίο κόστος μιας λέξης κλειδί:

[Κλικ ανά μήνα] * [κόστος ανά κλικ] = μηνιαίο κόστος για τη συγκεκριμένη λέξη κλειδί

Για παράδειγμα, αν πουλάς καφετιέρες και θέλεις να κατατάξεις το ερώτημα αναζήτησης “αγορά μηχανή καφέ” με κόστος  3,68€ ανά κλικ και 385 εκτιμώμενα μηνιαία κλικ, να είσαι έτοιμος να δαπανήσεις 1416,80 €. Αυτό είναι ένα μεγάλο ποσό που πρέπει να δαπανηθεί για τη στόχευση μόνο μιας λέξης κλειδιού. Ωστόσο, εάν επιλέξεις να στοχεύσεις ένα λιγότερο ανταγωνιστικό ερώτημα, όπως το “πώς να επιλέξετε μια μηχανή καφέ”, αυτό θα σου κοστίσει 51,48 € το μήνα. Λιγότερα, αλλά εξακολουθούν να είναι χρήματα που μπορείς να τα επενδύσεις στο SEO αν αποφασίσεις να το επιλέξεις.

Ωστόσο, είναι επίσης δίκαιο να πούμε ότι οι διαφημίσεις είναι μια ωραία προσθήκη στο SEO, ειδικά για βραχυπρόθεσμη προώθηση προϊόντων και πωλήσεων. Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι έμποροι που χρησιμοποιούν οργανικές τεχνικές SEO που συνοδεύονται από διαφημίσεις pay-per-click βλέπουν κατά μέσο όρο 25% περισσότερα κλικ και 27% περισσότερο κέρδος σε σύγκριση με τη χρήση μιας τεχνικής. Αλλά ,φυσικά, μακροπρόθεσμα η επένδυση του χρόνου σας σε SEO και κάποια χρήματα σε καλά εργαλεία SEO σίγουρα θα αποδώσει και θα κρατήσει την ροή του site σου για τα επόμενα χρόνια.

[big-ataka]Ζητήστε να κάνουμε μια onsite SEO ανάλυση στο site σας και να σας προτείνουμε αλλαγές[/big-ataka]

3. Το SEO σε βοηθά να χτίσεις ένα δυνατό εμπορικό σήμα (branding)

Αν δεν έχεις εταιρεία όπως η Apple, δεν είναι πιθανό οι αγοραστές σου να πληκτρολογούν  το όνομα της επιχείρησης σου, ενώ ψάχνουν για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου, συμφωνείς;

Στον πραγματικό κόσμο, είναι πιο πιθανό να ψάξουν για κάποια προϊόντα ή υπηρεσίες που σχετίζονται με την επιχείρησή σου. Και φυσικά, θέλεις ο ιστότοπος σου να εμφανίζεται όσο το δυνατόν ψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Το θέμα είναι ότι οι υποψήφιοι πελάτες σου σίγουρα επιλέγουν όσους έχουν υψηλή βαθμολογία άρα και υψηλότερη αξιοπιστία  που είναι και η απόλυτα λογική σκέψη που θα έκαναν όλοι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το SEO είναι ακριβώς αυτό που μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της ιστοσελίδας σου στα μάτια των πιθανών καταναλωτών.

Είναι επίσης δίκαιο να πούμε ότι το 2019 το SEO είναι ζωτικής σημασίας για την επιχείρηση σου. Η πράξη δείχνει ότι το 81% των αγοραστών διεξάγει online έρευνα πριν κάνει μια αγορά. Αυτό σημαίνει ότι τείνουν να πραγματοποιούν πολλές αναζητήσεις και να τροποποιούν τα ερωτήματα αναζήτησης πολύ πριν από την τελική απόφαση. Κάνοντας  SEO μπορεί οι ιστοσελίδες σου συνεχώς να εμφανίζεται για μια μεγάλη ποικιλία ερωτημάτων αναζήτησης και να σε βοηθήσει να αποκτήσεις περισσότερη αλληλεπίδραση  με τους πελάτες σου. Και φυσικά, όσο περισσότερο εμφανίζεστε στα αποτελέσματα αναζήτησης των δυνητικών πελατών σου, τόσο περισσότερες πιθανότητες για συναλλαγές θα έχεις.

4.Το SEO επηρεάζει σχεδόν κάθε πτυχή της επιχείρησής σου

Υπάρχει μια δημοφιλής εσφαλμένη αντίληψη ότι το SEO μπορεί μόνο να ενισχύσει την κατάταξή σου και δεν υπάρχει λόγος για επιχειρήσεις που δεν επιδιώκουν αυτό το στόχο να κάνουν SEO. Λοιπόν, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική κατάσταση των πραγμάτων, επίτρεψέ μου να πω. Η αλήθεια είναι ότι SEO επηρεάζει μια τεράστια ποικιλία πραγμάτων, γεγονός που την καθιστά την πιο έξυπνη επένδυση μάρκετινγκ που μπορεί να κάνεις.

Πρώτα απ ‘όλα, το SEO έχει τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο η επιχείρηση σου αντιλαμβάνεται το κοινό  και έχει αντίκτυπο στην  φήμη της επιχείρησής σου. Το θέμα είναι ότι η διαδικτυακές κριτικές είναι άμεσα συνδεδεμένες με το κομμάτι του SEO. Σύμφωνα με την έρευνα του BrightLocal για το τοπικό καταναλωτικό σχόλιο του 2017, το 97% των πελατών διαβάζουν κριτικές κατά την αναζήτηση.  Και το 85% ισχυρίζονται ότι τείνουν να εμπιστεύονται τις διαδικτυακές κριτικές ακριβώς όπως θα εμπιστευτούν προσωπικές συστάσεις. Φυσικά, η οικοδόμηση της φήμης και της αξιοπιστίας σου δεν συμβαίνει από την μια στιγμή στην άλλη. Αλλά με το SEO, μπορείς να μάθεις πώς να διαχειρίζεσαι την κριτική και να την χρησιμοποιείς προς όφελος σου.

Δεύτερον, όπως έχει ήδη αναφερθεί στο άρθρο, το SEO επηρεάζει πολύ τις αποφάσεις αγοράς. Ως εκ τούτου, μπορείς σίγουρα να περιμένεις ότι οι πωλήσεις σου και ο αριθμός των ειδικευμένων πελατών θα αυξηθούν χωρίς πρόσθετες χρηματικές επενδύσεις.

Τρίτον, η αύξηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου σου (με τη βοήθεια του SEO φυσικά) σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να μοιραστούν το περιεχόμενό σου στα κοινωνικά δίκτυα και να προτείνουν την επιχείρησή και τα προϊόντα σου.

Τέταρτον, το SEO μπορεί να εξαλείψει πολλές περιττές δραστηριότητες όπως την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις τηλεφωνικές διαφημίστηκες κλήσεις τα οποία είναι χρονοβόρα. Αυτό σημαίνει ότι θα διευκολύνει την επιχείρηση σου και την ομάδα υποστήριξης σου γιατί δεν θα χρειάζεται να δίνουν πληροφορίες για την εταιρία σου, επειδή όλες οι απαραίτητες πληροφορίες θα βρίσκονται στη διάθεσή τους σε ένα τοπικό πακέτο, για παράδειγμα.

5.Το SEO βελτιώνει τον ιστότοπο σου

Όπως ίσως γνωρίζεις, η Google είναι αρκετά επιλεκτική και απαιτητική όταν πρόκειται για τη διαδικασία κατάταξης. Αυξάνει συνεχώς τα πρότυπά της, έτσι ώστε μόνο κορυφαίες ιστοσελίδες να κατατάσσονται σε κορυφαίες θέσεις. Στην πραγματικότητα, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που δεν εμπλέκονται στο SEO, δεν ενοχλούνται πραγματικά από τις οδηγίες της Google ή από εκτεταμένους ελέγχους ιστοτόπων. Αν κάνεις SEO σίγουρα θα σε κάνει να ασχοληθείς προσεκτικά με τον ιστότοπο σου, θα βελτιώσεις την ασφάλειά σου, την εμπειρία χρήσης, και τις τεχνικές πτυχές του. Μπορείς να βελτιώσεις σημαντικά τον ιστότοπο σου καθώς και να λάβεις κάποιες ευχάριστες αλληλεπιδράσεις με την άνοδο της  κίνησης, των μετατροπών και των πωλήσεων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μακροπρόθεσμα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο που αποφάσισες να το εντάξεις στην επιχείρηση σου.

Καταλαβαίνουμε ότι όλα αυτά ίσως να σου φαίνονται αδύνατον να πραγματοποιηθούν ειδικά εάν είσαι καινούργιος στο χώρο των διαδικτυακών υπηρεσιών και επιχειρήσεων. Τα καλά νέα είναι ότι πλέον υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην επίτευξη των στόχων σου και να μειώσουν σημαντικά τους χρόνους εργασίας πάνω σε αυτό το κομμάτι. Βλέπεις τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο μπορεί να τα θεωρούσες πριν και το SEO δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο  φαίνεται.

Εν κατακλείδι αυτοί είναι μόνο 5 λόγοι για τους οποίους η επιχείρησή σου χρειάζεται SEO, αλλά έχει και άλλα περισσότερα οφέλη.  Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον οι επιχειρήσεις έχουν γίνει  πολύ ανταγωνιστικές  και το να εντάξεις μία πρακτική μάρκετινγκ όπως το SEO θα βοηθήσει στην ευημερία της επιχείρησης σου. Μπορεί  να έχει μακροπρόθεσμο αντίκτυπο αλλά δεν θα μετανιώσεις το χρόνο και τις προσπάθειές που έχεις επενδύσει σε αυτό γιατί σίγουρα θα σε ανταμείψει σε βάθος χρόνου. Έτσι, μην χάνεις την ευκαιρία να διπλασιάσεις, να τριπλασιάσεις ή και να τετραπλασιάσεις την επιχείρησή σου και να ξεκινήσεις μια καμπάνια SEO τώρα.

[big-ataka]Ζητήστε να κάνουμε μια onsite SEO ανάλυση στο site σας και να σας προτείνουμε αλλαγές[/big-ataka]

And may the force of SEO be with you.

 

close button
slider-img