Οι developers του Facebook φέρεται να εργάζονται για την ενσωμάτωση λειτουργίας hashtag στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο.

Ένα χαρακτηριστικό που είναι σήμα κατατεθέν του Twitter, σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal, πρόκειται να ενσωματωθεί στο Facebook. Έτσι θα δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να ομαδοποιούν συζητήσεις γύρω από επίκαιρα θέματα και όχι μόνο, όπως ακριβώς συμβαίνει με το Twitter μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με πηγές της WSJ αν και στο Facebook εργάζονται για την συγκεκριμένη υπηρεσία, αυτή δε θα είναι σύντομα διαθέσιμη για τους χρήστες.

Θυμίζουμε πως το Facebook έχει αγοράσει το Instagram το οποίο κάνει χρήση της υπηρεσίας hashtag και πιθανόν να έχει άμεση σχέση σε μια προσπάθειας ενσωμάτωσης του Intagram στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο.

Η χρήση των hashtags θα είναι ιδανική σε συνδυασμό με τη νέα ροή ενημερώσεων (news feed) και την αναζήτηση στο κοινωνικό γράφημα (graph search) που θα δούμε σύντομα στις οθόνες μας. Μέχρι σήμερα η αναζήτηση του Facebook είναι περιορισμένη σε πληροφορίες όπως όνομα χρηστών, σελίδες επιχειρήσεων στο Facebook, likes, τοποθεσίες, ομάδες κλπ. Με την υποστήριξη των hashtags σίγουρα θα επεκταθεί και η αναζήτηση, γιατί έτσι θα μπορείτε να βρείτε δημοσιεύσεις για θέματα που σας αφορούν, όπως για παράδειγμα #ellada , #ekloges2013 κλπ.

Προς το παρόν οι υπεύθυνοι του Facebook αποφεύγουν να σχολιάσουν οτιδήποτε για το άρθρο της WSJ και σε ερωτήσεις διαφόρων μεγάλων blogs η απάντηση ήταν “Δε σχολιάζουμε φήμες.”

Πως θα σας φαινόταν η χρήση hashtags στο Facebook; Περιμένουμε σχόλια!

close button
slider-img