Κατανοώντας τα meta tags

Πολλοί πιθανόν δεν έχουν καταλάβει ακόμη την σημασία της σωστής χρήσης των meta tags. Συνήθως τα άρθρα σε διάφορα blogs επικεντρώνονται στο meta keywords το οποίο η Google το αγνοεί όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα! Όπως έχω ήδη αναφέρει στο άρθρο 10 SEO tips για αρχάριους, τα meta tags που θα πρέπει να είναι πάντα ορισμένα σωστά είναι το description meta και το title.

Η βελτιστοποίηση του τίτλου και της περιγραφής για την κάθε σελίδα της ιστοσελίδας σας είναι απαραίτητη και είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν τη θέση σας στα αποτελέσματα του Google.

Χρησιμοποιώντας σωστά τα meta tags για προσελκύσετε επισκέπτες

Ο τίτλος της κάθε σελίδας σας αποτελεί την βιτρίνα και η meta περιγραφή ολοκληρώνει την πρόσκληση για να σας επισκεφτεί  κάποιος μέσω του Google ή κάποιας άλλης μηχανής αναζήτησης. Και τα δύο θα κρίνουν αν κάποιος θα μπει να δει την σελίδα που του προτείνεται μέσω των αποτελεσμάτων μιας μηχανής αναζήτησης ή αν απλά θα προχωρήσει στο επόμενο αποτέλεσμα (φυσικά και η θέση σας στα αποτελέσματα παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο).

Επιλέξτε έναν τίτλο που να ωθεί τον χρήστη να επισκεφτεί την σελίδα και περιγραφή (meta description) που να δίνει μια ιδέα στον χρήστη τι πρόκειται να διαβάσει, δοσμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να λάβετε την πολυπόθητη επίσκεψη.

Χρησιμοποιώντας σωστά τα meta tags για να σας συμπαθήσει η Google

Ο τίτλος της σελίδας σας θα πρέπει  να περιέχει κατά προτίμηση μέχρι 70 χαρακτήρες. Η Google εμφανίζει μόνο τους 70 πρώτους χαρακτήρες του title tag για κάθε αποτέλεσμα. Στην αρχή του τίτλου να προτιμάτε να βάζετε τις σημαντικές λέξεις κλειδιά.

Η meta περιγραφή (meta description) θα πρέπει να είναι μεταξύ 5 έως 24 λέξεις και μέγιστο 160 χαρακτήρες. Αλλιώς δε θα εμφανίζεται ολόκληρη στα αποτελέσματα της Google. Επίσης στην περιγραφή θα πρέπει να συμπεριλαμβάνετε πάντα και κάποιες σημαντικές λέξεις κλειδιά.

Τέλος, μια σημαντική παρατήρηση! Οι τίτλοι και οι meta περιγραφές πρέπει να είναι μοναδικά για κάθε σελίδα της ιστοσελίδας σας. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε ίδιο title ή meta description για δύο ή περισσότερες διαφορετικές σελίδες αλλιώς θα καταστρέψετε το SEO της ιστοσελίδας σας.

close button
slider-img