Η χρήση του Chrome ανεβαίνει όλο και περισσότερο μέρα με την μέρα. Η νεότερος από τους μεγαλύτερους browser προσφέρει (στα χνάρια του γνωστού Firefox) αρκετά χρήσιμα SEO εργαλεία για όσους ασχολούνται με το Search Engine Optimization (SEO) ή την κατασκευή ιστοσελίδων. Παρακάτω ακολουθεί μια μίνι παρουσίαση μερικών από τις γνωστότερες SEO επεκτάσεις για τον Google Chrome.

SEO επεκτάσεις για τον Google Chrome

 

1. Webrank SEO

Το Webrank SEO είναι ένα SEO πρόσθετο για τον Chrome που μας δίνει πληροφορίες για το Google PageRank, την κατάταξη του Alexa, το Compete και το Quantcast rank. Επίσης μέσω του Webrank SEO μπορείτε να δείτε γρήγορα πόσες σελίδες από το site έχουν γίνει index στα Google, Yahoo!, Bing καθώς επίσης και τα backlinks που έχουν εντοπίσει.

 

2. SEO Site Tools

Ίσως το καλύτερο SEO πρόσθετο για τον Google Chrome. Το SEO Site Tools μας δίνει πληροφορίες για σχεδόν τα πάντα! Μερικές από τις λειτουργίες του είναι, PageRank, backlinks, κατάταξη και πληροφορίες μέσα από διάφορα sites. Επίσης μπορείτε να δείτε προτάσεις για να διορθώσετε το onsite SEO σας όπως meta-tags (description, keywords), validation errors, alt text για τις φωτογραφίες σας και άλλα πολλά.

Θα ακολουθήσει ξεχωριστό post ειδικά για το SEO Site Tools μιας και οι δυνατότητες του είναι πραγματικά πάρα πολλές!

 

3. SEO & Website Analysis

Το SEO & Website Analysis είναι ένα πρόσθετο της γνωστής ιστοσελίδας WooRank και θα δημιουργήσει ένα πλήρες SEO report για την ιστοσελίδα. Ένα πολύ χρήσιμο εργαλεία και για αυτούς που ασχολούνται με την κατασκευή ιστοσελίδων.

 

4. NoFollow

Nofollow Google Chrome ExtentionΤο πρόσθετο NoFollow είναι το καλύτερο πρόσθετο που μπόρεσα και βρήκα για να μπορώ να παρακολουθώ ποια links έχουν την παράμετρο nofollow. Είναι αλήθεια πως ο εντοπισμός των nofollow links μπορεί να γίνει και με άλλα πρόσθετα (όπως το SEO Site Tools) αλλά το πρόσθετο NoFollow είναι αυτό που κερδίζει για τους εξής πολύ απλούς λόγους:

  1. Μπορείτε εύκολα να αποκλείσετε μια ιστοσελίδα ώστε να μην σας εμφανίζει τα nofollow links σε αυτήν (πολύ χρήσιμη λειτουργία για τα ήδη γνωστά σε εσάς sites όπως το Facebook, YouTube κλπ).
  2. Υποστηρίζει CSS στον τρόπο που θα σας αλλάζει το χρώμα των links

5. SEOQuake

Το γνωστό πρόσθετο του Firefox δε θα μπορούσε να λείπει από τον Google Chrome. Το SEOQuake είναι μια toolbar που εμφανίζει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται κάποιος για το SEO μιας ιστοσελίδας. Μια πολύ καλή λειτουργία του SEOQuake είναι πως εμφανίζει τις πληροφορίες και στα αποτελέσματα αναζήτησης για το καθένα ξεχωριστά, έτσι δε χρειάζετε να επισκέπτεστε όλα τα site για να πάρετε πληροφορίες για αυτά.

 

6. iPageRank

Το iPageRank που εκτός από το PageRank την σελίδας έχει και την μοναδική δυνατότητα να σας δείχνει το ποσοστό του PageRank που μεταφέρετε μέσα από κάθε dofollow link της συγκεκριμένης σελίδας. Το iPageRank είναι μια πολύ χρήσιμη SEO επέκταση του Google Chrome για όσους θέλουν να χτίσουν μια πετυχημένη στρατηγική backlinking.

Αυτά ήταν λοιπόν μερικά προτινόμενα εργαλεία SEO για τον Google Chrome που θα σας βοηθήσουν για να δείτε τι πρέπει να διορθώσετε στο SEO της σελίδας σας (μη ξεχνάτε τα SEO tips για αρχάριους) ή τι SEO ρυθμίσεις χρησιμοποιούν οι άλλοι. Σε περίπτωση που έχετε να προτίνετε κάποιο ακόμη, περιμένω σχόλια!

close button
slider-img